_

Mnogo više od opuštanja

Masaža je fizičko stimulisanje anatomije i fiziologije čoveka da proizvedu dobronamerne efekte kao što su odmor, blagostanje, opuštanje i zalečenje. Ukratko – “Masaža je odmor za dušu i telo”. Vremenom, masaže su poprimile nove dimenzije i razvile su se tehnike koje mogu da jednako pomognu u rešavanju određenih fizičkih problema, koliko i da pomognu u uklanjanju celulita i toksina iz kože.

 

U salonu Farcom pružamo široki izbor različitih masažnih programa koji većinski obuhvataju celo telo ali postoji i opcija Parcijalne masaže koja je fokusirana na određeni deo tela i rešavanje specifičnog problema.

_

Masaža za svakoga

Terapeutska masaža je svestrana i najzastupljenija masaža koja je u svojoj osnovi fizička terapija sa različitim dobronamernim efektima. Često je preporučena od strane lekara za rešavanje određenih problema a može biti i sastavni deo planirane terapije. U pitanju je masaža umerenog intenziteta, a spoj tehnika, pokreta i fokusa zavisi od specifičnog problema i regije tela.

 

Relaks masaža je najbolja metoda za relaksaciju i opuštanje tela. Ona je blaga i prijatna ručna masaža koja opušta organizam i sprečava negativne posledice stresa, umora i premora. Relaks masaža takođe poboljšava cirkulaciju i pospešuje telesnu energiju, čime ujedno ima i efekat samoizlečenja. U današnje vreme gde je dosta poslova takoreći vezano za stolicu, ova masaža se sve više preporučuje, čak i jednom nedeljno.

 

Antistres masaža je savršena unija elemenata iz terapeutske i relaks masaže sa novim primesama u obliku ulja i preparata koji unose i element aroma terapije. Ova masaža za cilj ima otklanjanje nagomilanog psihičkog i fizičkog stresa i napetosti, pritom poboljšavajući telesnu vitalnost i oštrinu nervnog sistema. Iako antistres masaža obuhvata celo telo, akcenat se stavlja na glavu, lice, dlanove i stopala kao delove tela koji su najproduktivniji u otklanjanju negativnih efekata psiho-fizičkog stresa.

 

Anticelulit masaža je prirodni način da se rešite celulita kao i nečistoća koje utiču na estetiku i zdravlje vaše kože. Uspomoć specifičnih pokreta kao i posebnih prirodnih krema, preparata i ulja, masažom se razbijaju zgrudvane duboke masne naslage a koži se vraća tonus, sjaj i elan. Anticelulit masaža takođe pojačava i stimuliše cirkulaciju čime se pospešuje zdravlje tkiva a masaža ne utiče negativno i ne oštećuje pore na koži.

_

Egzotika

Masaža vulkanskim kamenjem je posebna vrsta termo-terapije gde je glavni “preparat“ toplo kamenje. Ova popularna masaža se koristi za otklanjanje napetosti u mišićima, smanjivanje bola, ukočenosti kao i u slučaju oštećenih mekih tkiva. Posebni pokreti utiči blagonamerno na duboku mišićnu i tkivnu relaksaciju a toplota kamenja pospešuje lečenje.

 

Masaža bambusom je egzotični spoj terapeutske i relaks masaže sa dodatkom glavnog elementa – zagrejanog stapa od bambusa. Ova masaža poboljšava cirkulaciju i fleksibilnost mišića i zglobova, pruža senzaciju opuštanja, uklanja toksine i nečistoće iz tela a koristi se i u terapijama za insomniju i poboljšanje sna. Zaista jedna sveobuhvatna, magična masaža koju morate da iskusite!